Tekenbeet

Ik heb een teek! En nu? Belangrijk is om een teek zo snel mogelijk na ontdekking te verwijderen. Daarvoor zijn speciale tekenpincetten verkrijgbaar bij drogist of apotheek. De kans op besmetting met de ziekte van Lyme is kleiner naarmate de teek sneller is verwijderd. Hoe je een teek moet verwijderen staat duidelijk beschreven in de folder van het RIVM. Wanneer het u niet zelf lukt om de teek te verwijderen, kunt een afspraak maken op het spreekuur.

RIVM TEEK

Voor goede informatie over teken en de ziekte van Lyme verwijzen wij u naar de folder van het RIVM. Deze kunt u hiernaast downloaden, door op het icoon te klikken.

Website over tekenbeten
Er is een website die is gewijd aan teken en tekenbeten: tekenradar.nlHet is mogelijk om hier te melden wanneer u bent gebeten door een teek. Hiermee helpt u mee aan wetenschappelijk onderzoek.